dijous, 14 de juny del 2012

Pa de Pagès Català

Ja fa molt de temps, que ens varem posar a treballar, en la idea de prestigiar el nostre pa de pagès. Per aquest motiu, des de la Generalitat de Catalunya i des de la Unió Europea, s'ens ha concedit, el màxim reconeixement, al que pot aspirar un aliment, i s'ha crear la I.G.P. (indicació geogràfica protegida)del pa de pagès Català. Una IGP, ve a ser com una D.O. en els vins o l'oli.
Per poder treballar dins d'aquesta I.G.P., hem de complir una serie de requisits i no tothom pot accedir a ella. Aquests requisits, seran avaluats periòdicament per organitzacions externes de qualitat i estem obligats a complir-los, duen a terme un estricte control de treball.


Entre aquestes obligacions, s'ha de destacar:
-Cocció del pa en forn de sola de pedra.
-Utilització de matèries primes de màxima qualitat.
-Fer el pa a ma.
-Donar al pa fermentacions llargues.
-No utilitzar en cap moment, cap procés de congelació.
-Oferir el pa sense tallar.
-Vendre el pa dins de les bosses numerades i segellades per la I.G.P.

Nosaltres no hem tingut que canviar res, perquè sempre hem fet el pa d'aquesta manera i continuem treballant amb un forn de pedra. Tota aquesta feina feta, ens ha dut a que ara ens veurem recompensats amb aquesta especie de segell de qualitat.
A les comarques de Tarragona som una vintena de forners, que podrem lluir aquest distintiu. A Reus en som quatre.
Estem contents de que la nostra feina es vegi valoritzada i prestigiada.

1 comentari: