divendres, 9 de març del 2012

Pa d'Espelta

I afegint-nos a la moda de treballar amb farina d'espelta, avui hem fet per primer cop, pa amb farina biológica d'Espelta. En farem els dimarts i els dissabtes.

L'espelta és un cereal molt antic, considerat l'origen de totes els varietats del blat que és produeixen avui en dia.
L'espelta va ser de les primeres espècies domesticades de cereals, són cereals que el seu origen data de 7.000 anys abans de Crist procedents d'Orient Mitjà
El seu conreu és molt antic, però va caure pràcticament en desús i només és va conservar en llocs de clima o terres poc adequades pel blat normal com a certes zones del centre d'Europa.
La collita per hectàrea és inferior a la del blat i el processament és més difícil

És una planta molt resistent al fred i a les malalties, que no ha experimentat les alteracions genètiques de les plantes conreades intensivament.
Les espeltes són riques en carbohidrats i proteïnes. Superen al blat quant a riquesa vitamínica, proteïnes i minerals, així com en percentatge de fibra dietètica.
Aporten gran quantitat de minerals (zinc, fòsfor, ferro, potassi, magnesi, conegut com el mineral "anti-estrès", i de vitamines antioxidants i anti cancerígenes (B1, B2 i B3; I; provitamina A i betacarotens). El seu consum diari equilibra els nivells de colesterol i triglicèrids i regula el metabolisme del sucre.
Són riques en àcid silícic, necessari per a la formació dels teixits i com a reforç dels sistemes immunitari i circulatori.
És un aliment saludable i apropiat en cas de malalties degeneratives, patologies de la pell o de les mucoses, molèsties del metabolisme i problemes digestius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada